Boşanma Avukatı

ileadmin

Boşanma Avukatı

Boşanma avukatı nasıl olmalıdır ? Bu soru medeni hukuku öğrenmeye başlayan ilk hukuk öğrencisinin sorusudur aslında bir nevi ? .Medeni Kanun evlenmeye doğru uzanan yolu anlatırken nişanlılığı ve sonrasını kanunlarla garanti altına almıstır.İnsanlar güvensizlik durumunda en kısa zamanda hukuki çözüm yolu aramaktadır.Tabi ki ihanetin bir bedeli olucaktır kanunlar çerçevesinde …

Boşanma davası nedir  ?

bosanma avukatiii

 

  Boşanma Davası Nasıl Açılır ?  Boşanma Avukatı ne yapar ?

  1. En Önemli ve Öncelikli Adım Karar Vermektir  :

Boşanma Davasının en önemli şartı gerçekten boşanmayı arzulamaktır.Unutmayın ki boşanma zorlu bir süreçtir zira bu süreç içerisinde evliliğinizden sonraki hayatınızı da planlamanız gerekmektedir.Çocuğunuz varsa geçimini ve okul eğitimini ve kendi masraflarınızı,kiranızı vb durumları iyi analiz edip kararlı olmanız gerekmektedir.Unutmayın boşanma sürecinde evlenme yolunda destekleyenler artık olmayacaktır.O açıdan doğru kararlar ve doğru adımlarla atılmalıdır.

 

  1. Boşanırken Çocuğunuza Zarar Vermemekte  ısrarcı olun.

Zorlu süreçlerden biridir.Zira minik yavrularımız kendi hayallerin de üzüntülü ve buruk bir duruma düsecektir.Sizin bu konuda en kararlı durmanız gereken bir husustur.Boşanma iki eş arasında yaşanan bir durumken en mağduru olan çocuklara olmaktadır.Onların temiz hayallerini kirli oyunlarla bozulmasına izin vermeyiniz.Onları koruyunuz ki toplum sağlık bireylerle güçlensin.

 

  1. Avukat Arayınız

Boşanma konusunda diğer önemli bir konu iyi bir boşanma avukatı bulmaktır.Boşanma avukatı hususunda detaylıca araştırma yapmanızı tavsiye ederiz.Daha önce boşanmış arkadaşlarınızdan da refarans bir avukat alabileceğiniz  gibi ,internetten de teferruatlı araştırmalar yapabilirsiniz .Boşanma avukatı bu alanda kanunlara ve mevzuata hakim olmalıdır.Zira her hukuk davasın da olduğu gibi bazen sizi yanıltıcı yerlere ve kördoğüme de götürebiliriz.İstinasız bu süreçte en büyük destekçiniz avukatınız olucaktır.

 

  1. Ödeyeceğiniz Avukatlık Ücreti ve Masraflar

En çok merak edilen konulardan biri de boşanma konusundaki avukatlık ücretleridir. Çünkü boşanma konusunda yapılan en önemli masraf kalemi avukata verilen ücrettir. Boşanma davasında avukatlık ücreti , avukatınızın deneyimi , sizin gelir durumunuz , davanızın anlaşmalı boşanma davası veya çekişmeli boşanma davası olması gibi kriterlere göre değişiklik göstermektedir. Eğer boşanma davasında ayrıca istenecek değerlerin (maddi , manevi tazminat vs gibi) kazanılması halinde bu değerlerin yüzde onbeşinin avukatlık ücreti olacağı kararlaştırılabilir.

Anlaşmalı boşanma davaları daha kısa sürede bittiği için genelde ücreti de çekişmeli boşanma davalarına göre daha düşük olur. Çekişmeli boşanma davalarında avukatlık ücreti daha yüksek olur.

Davanızın açıldıktan sonra kazanılması halinde avukatınız , karşı taraftan belli bir miktarda avukatlık ücreti almaya hak eder. Aynı şekilde siz davanızı kaybederseniz karşı tarafın avukatı da sizden belli bir miktarda avukatlık ücreti alacaktır.

 

  1. Boşanma Davasında Ne İstediğinize İyi Bilin 

Boşanma sürecin de her şeyi iyi analiz edin.Kararlı olun ,en ufak bir kararsızlık sizi yanlış yöne savuran bir ışıltı gibidir.

 

  1. Avukatınıza Vekaletname Verin

Tüm detayları irdelektiden sonra noter aracılığıyla avukatınıza vekalet verin

  1. Avukatınıza Detaylı Bilgi Verin

Vekaletnamenizi çıkardıktan sonra dava açma hazırlığı olarak avukatınıza gittiğinize her konu hakkın da detaylı bilgi verin.Unutmayın her detay mahkemede lehinize ve aleyhinize kullanılabilir.

 

  1. Avukatınız Dava Açmadan Önce Dava Dilekçenizi Okuyun         

Dilekçenizi açıp okuyun.Avukatınız detaylı dilekçe yazdıktan sonra muhakkak dilekçeyi inceleyiniz.Yazılan şeylerin doğruluğunu inceleyiniz.Teyit maksatlı da olsa muhakkak okuyun analiz edin.Kurcalayın ve analiz edin .

  1. Avukatınızın Dava Açması

Tüm bu aşamalardan sonra avukatınız boşanma davanızı açacaktır. Boşanma davanızın açıldığı tarih önemlidir. Çünkü boşanma davasında hakim davanın açıldığı tarihe kadarki gerçekleşen boşanma olaylarını ve sebeplerini inceleyecektir. Dolayısıyla boşanma davası açıldıktan sonra eşler arasında gerçekleşen yeni olaylar davanın konusunu oluşturmayacaktır.

 

 

 

bosanma avukat ,boşanma avukat ücreti ,bosanma avukat ucretleri ,avukat boşanma ücretleri ,avukat ücretleri boşanma ,avukatlar ,avukatlar barosu ,en iyi avukatlar ,avukatlar sitesi ,avukatlar listesi

Yazar hakkında

admin administrator