Ceza Avukatı Bakırkoy

ileadmin

Ceza Avukatı Bakırkoy

Ceza Avukatı Bakırköy

Avukat özgür düşüncelidir. Bağımsızdır. Bağımsız olmak zorundadır. Savunduğu kişiye karşı, kendisine karşı gerekirse tüm topluma karşı hak ve hukuk adına bağımsızlığını korumasını bilir.

Ceza soruşturması veya yargılaması suçun işlenmesinden sonra başlayan bir faaliyettir.

Ceza avukatı da çoğunlukla suç işlenmesinden sonra bu sürecin tarafı olan kişilere hukuki yardım sağlar.

Suç şüphesi altındaysanız, hakkınızda yakalama işlemi yapılmış olsun veya olmasın bir ceza avukatı vasıtasıyla savunma yapmaya başlayabilirsiniz. Eğer şuçun mağduruysanız aynı şekilde şikayet hakkınızın etkin bir biçimde savunulması için ceza avukatına başvurabilirsiniz.

Her insanın bir gün bir suça karışabileceği düşünüldüğünde, ceza avukatı olarak belirlenen avukatın nitelikli ve ne yaptığını bilen biri olması büyük önem kazanıyor. Suç işlemek kişiyi suçlu yapar evet, fakat her suçlu kötü değildir. iyiler de suç işleyebilir. Nefsi müdafaa amacıyla bir insan öldürülebilir, fakat bunun bir cezası olmalıdır. Bu gibi sebepleri doğru şeklide tahlil edebilecek bir avukat ile hak edilen cezanın alınması sağlanabilir. 

Adalet kavramı oldukça ince bir çizgide ilerler. Kimi zaman insan vicdanına uymayan kararlar ile adalet sağlanır. Bu denge herkesin hak ettiği cezayı alması ile sağlanabilir. 

Eğer Ceza Avukatı şüpheli veya sanığın yanında ise, ceza avukatın görevi müvekkili olan şüpheliyi  veya sanığı gerek gözaltı sürecinde, gerekse soruşturma aşamasında ve kovuşturma aşamasında temsil etmek, ifade verme işlemlerinde yanında olmak ve hukuki süreçler konusunda bilgilendirmek, isnat edilen suçlama ve muhtemel yaptırımlar konusunda aydınlatmak ve en önemlisi de savunma yapmak gibi görevleri yerine getirir. Bu itibarla insanlar bir ceza avukatına ihtiyaç duyduklarında çevreden rast gele bir avukat aramak yerine Ceza Avukatı tavsiyesi almak ve ceza hukuku alanında uzmanlığı ve tecrübesi olan Ceza Avukatı arama sürecine girmek önemlidir

Yazar hakkında

admin administrator