Boşanma Davasında Avukatlık Ücreti

ileadmin

Boşanma Davasında Avukatlık Ücreti

Aşağıdaki makalede göreceğiniz üzere bu borcu belirleyen esas etmen çiftlerin anlaşmasıdır.Yoksa dava uzar ve avukatlık ücreti de artar.

Boşanma davası açmak isteyek ve  bu hususta net olan herkesin  mutlak suretle uzman boşanma avukatı tarafından hukuki destek almaları boşanma zamanı ve boşanmanın ile ilgili olarak boşanmak isteyen eşe fayda sağlamaktadır. Boşanma davası açmak istiyorum diyen kişilerin avukatlık ücretleri konusunda ne kadar ödeyeceklerini bilmek istemeleri gayet normaldir.

Boşanma davasında avukatlık ücretleri 2014 yılında anlaşılan avukatın niteliğine , avukatlık bürosuna , boşanma davasının niteliğine göre farklılık göstermektedir. Boşanma davasında avukatlık ücretleri 2014 yılında bir önceki yıllara göre çok fark edilir ölçüde artışa neden olmamıştır. Bireyler boşanma davasında avukatlık ücretleri ile ilgili düşünmesinden önce düşünmeleri gereken daha önemli konular bulunmaktadır.

Boşanma davasının niteliği boşanma davası avukatlık ücretlerinin belirlenmesinde ana faktör olarak karşımıza çıkmaktadır. Boşanma davası açmak istiyorum diyen ve bu konuda kararlı olan kişiler öncelikle boşanmanın hangi şekillerde gerçekleşeceğini belirlemeleri gerekmektedir.

Bilindiği gibi boşanma davaları 2 şekilde gerçekleşebilmektedir. Boşanma davaları anlaşmalı boşanma davası ve çekişmeli boşanma davası olarak 2 farklı şekilde görülebilmektedir. 

Anlaşmalı boşanma davası açmak isteyen kişilerin boşanmak istedikleri eşleri ile her konuda uzlaşmaya varmış olmaları gerekmektedir. Mal paylaşımı, varsa çocukların velayeti, velayeti almayan tarafın hangi zaman dilimlerinde çocuk ile iletişim kurabileceği gibi bir çok konu üzerinde karşılıklı anlaşmaya varmış olmaları gerekmektedir.Bu kolay olan boşanma çeşididir.Zira çok zorlamaz ve bir celsede halledilir.Pürüz olmadığu için de ücretleri yüksek değildir .

Çekişmeli boşanma davası açmak isteyen kişiler ise boşanma hakkında eşleri ile uyuşmazlık yaşamaları durumunda bu boşanma davası şeklini açabilmektedir. Çekişmeli boşanma davasında eşler her konuda anlaşmazlığa düşebilecekleri gibi bir takım konularda da anlaşmazlığa düşebilmektedirler.Bu zorlu bir boşanma davasıdır.Onlarca ihtilafın çözümü hem avukata hem de hakimi zorlamaktadır.

Bu iki boşanma davası şekli düşünüldüğünde farklı boşanma davası avukat ücreti ödenebileceği ön görülebilmektedir. Anlaşmalı boşanma davası açmak isteyen kişiler anlaşmalı boşanma davası avukatlık ücreti olarak daha düşük bir bedel ödemektedirler. Bunun sebebi anlaşmalı boşanma davası ile ilgili olarak bu dava şeklinin boşanma avukatı açısından daha zahmetsiz olmasıdır. Çekişmeli boşanma davası ücreti ise daha farklı tarifeler içermektedir. Hem çekişmeli boşanma davası süresinin uzun olması hem de mesleki olarak daha yorucu bir dava şekli olması nedeni ile çekişmeli boşanma davası ücreti daha fazla olabilmektedir.

Boşanma davası avukat ücreti avukatların niteliği , çalıştıkları hukuk bürolarının ücret politikaları gibi nedenlere göre farklılık gösterebilmektedir.

Yazar hakkında

admin administrator